Hrvatske blues snage


Reklamni proizvodi HBS-a
CD-i izvođača + T-shirt, polo majica, baseball majica, challenge majica, remen, značka, naljepnica, privjesak
Reklamni proizvodi Hrvatskih blues snaga
Kupnjom pomažete Hrvatske blues snage
The Blues Foundation
Blues foundationThe Blues Foundation, neprofitna je organizacija sa sjedištem u Memphisu, USA i okuplja više od 175 organizacija iz cijeloga svijeta. Osnovana je 1980. sa ciljem da sačuva blues glazbu, njegovo naslijeđe i povijest. U njihovoj organizaciji nastala je nagrda „W.C Handy“ koja je kasnije preimenovana u "The Blues Music Awards." a uz nju The Blues Foundation su odgovorni za Blues Hall of Fame, International Blues Challenge Competition, Keeping the Blues Alive Awards te Blues In The Schools programs.
Europska blues unija
Hrvatske blues snageEuropean Blues Union savez je profesionalaca koji promoviraju blues formirajući Europsku mrežu. Za sada je to 17 država, a prva konferencija održana je u Italiji, Parma 2008 godine, 2. konferencija održana je 2009. u Norveškom Notoddenu te 2010. u Španjolskom gradu Honadrribia. Prva Skupština EBU održati će se u Berlinu od 18 -19. 03. 2011. u sklopu čega će biti održan i prvi Europski blues challenge.

Izložba slika Božidara Milinovića aka Mr. Jazz-a ”The Essential Collection”, Sisak, Hotel “Bijela lađa”. Otvorenje u petak 30.3. u 19.30.

Acoustic Mojo - Zvjezdana prašina, četvrtak 17.5.

Ben Dover band - Dani Zapruđa 2012, subota, 19.5.

Mojo Stuff - Konoba Lido, subota 26.5.

Mojo Stuff - Retro Music Festival, Novi Vinodolski 29.6.

svaki utorak - Blues session - Hard Place

svaki četvrtak - Blues session - Klub Soba


srijeda 16.5. - LIVE MUSIC @ BBF - Blues up Band
petak 18.5. - LIVE MUSIC @ BBF - ŠlafRock
subota 19.5.- LIVE MUSIC @ BBF - FLAVAROOM
nedjelja 20.5. - BIKERS BUVLJAK @ BBF

12.05.2012. – subota - NEXUS & Pelin party
13.05. nedjelja - NE RADIMO
14.05. ponedjeljak - DOKTOR VAM PREPORUČA
15.05. utorak - BLUES UTOROCK - session & free klopa
16.05. srijeda - HR DEMO KLUB - MINISTARSTVO NAPADA, DEAD FISH, SCARLET NOTES
17.05. četvrtak - BIBLE BLACK - In memoriam Ronnie James Dio
18.05. petak - ONE WAY
19.05. subota - NATURALNA MISTIKA - Bob Marley tribute
20.05. nedjelja - ČAGA 60-tih - VIS BOHEMI


SADRŽAJ RUBRIKE

IZBOR IZ GALERIJE
Jerry Ricks - Kastav
Blues City Cafe na Beale Streetu
STATISTIKA
Trenutno posjetitelja: 13
Najviše odjednom: 131
Dana: 30/09/2011
Zadnja posjeta: 29/06/2017
Arhiva članaka

2012.

01. 

2011.

01.  02.  03.  04.  08.  10.  12. 

2010.

01.  02.  05.  07.  09.  10.  11.  12. 

2009.

01.  02.  03.  07.  09.  11.  12. 

2008.

09.  10.  11.  12. 

Održana redovna skupština Hrvatskih blues snaga

Javi prijateljima

ZAPISNIK

S redovne Skupštine Hrvatskih blues snaga održane 20. veljače 2012. godine u prostorima Instituta hrvatske glazbe, Brozova 8a u Zagrebu

Nazočni:
Siniša Bizović,
Tomislav Goluban,
Zoran Haraminčić,
Boris Hrepić,
Antonija Vrgoč Hrepić,
Mladen Rakas,
Vedran Žanko,
Davor Bunčić,
Adonis Dokuzović,
Dalibor Skeledžija,
Gordan Penava Pišta,
Stevo Vučković – Steve Wolfman,
Sanja Maksan,
Marina Kuveždić.

Dnevni red:

1. Izbor zapisničara
2. Izbor novog predsjednika/glavnog tajnika
3. Novi administrator
4. WEB
5. O udrugama
6. Predstojeći projekti udruge
- Eric Clapton - Timepieces
- European Blues Challenge
- Croatian Blues Challenge

Novi projekti
- Buha CD album
- Buhin rođendan – 7.9.1965.
- Dokumentarac Buha

7. Merjema Reuter – počasni član/dodatni počasni članovi
8. Reuter Text Award – Challenge

Buha Best Blues Artist of the Year

9. Berlin, EBC, 16./17.3.2012. + konferencija
10. Johnny Winter – Porin Special Merit Award
11. Split blues festival
12. Razno

Skupština je sazvana kako bi se izabrali novi predsjednik i glavni tajnik te kako bi se isplanirali novi projekti.

Nakon uvodne riječi Tomislava Golubana i izbora zapisničara, ukratko je predstavljen dnevni red Skupštine. Svaka točka dnevnog reda zatim je raspravljena.

Dosadašnji predsjednik Hrvatskih blues snaga, Tomislav Goluban, predložio je za novog glavnog tajnika Udruge Sinišu Bizovića, dosadašnjeg v.d. glavnog tajnika, što je Skupština jednoglasno usvojila.
Nakon izbora glavnog tajnika, Tomislav Goluban je izjavio kako više neće obnašati dužnosti predsjednika Hrvatskih blues snaga te je za novog predsjednika predložio Borisa Hrepića, što je Skupština također jednoglasno prihvatila.
Obzirom da Slaven Franjević više nije u mogućnosti obnašati dužnosti administratora udruge, za to mjesto se javila Sanja Maksan, što je jednoglasno prihvaćeno.
Nakon imenovanja i opisa dužnosti predsjednika, glavnog tajnika i administratora , predloženo je da se Davoru Bunčiću, koji obavlja poslove web administratora Udruge da službena potvrda od strane skupštine. Davor Bunčić je tako jednoglasno izglasan za web administratora te je potvrđeno ima sve administratorske ovlasti za websitove http://www.croblues.com i http://www.bluesyou.com .
Odlukom Skupštine Tomislav Goluban se razrješuje dužnosti zastupnika HBS-a pri Zagrebačkoj banci.
Nakon smrti Dražena Buhina 11.02.2012. i njegovo zastupstvo pri Zagrebačkoj banci postaje neaktivno.
Siniša Bizović je postao zastupnik HBS-a pri Zagrebačkoj banci od 25.01.2012.
Boris Hrepić će sukladno ovlastima Predsjednika Udruge također zastupati HBS-a pri Zagrebačkoj banci.

Odlukom Skupštine mijenja se adresa udruge te sadašnja glasi: Andrije Žaje 58, Zagreb.

Zadužuje se Siniša Bizović da uništi bankovne kartice Dražena Buhina i Tomislava Golubana

Udruzi predstoji nekoliko projekata, od kojih se neki održavaju svake godine, a neki su novi. Na predstojećim projektima je već potrebno početi raditi kako bi se uspješno odradili u 2012. godini.

Kada je riječ o starim projektima, tu je Tribute to Eric Clapton koji se održava krajem ožujka te bi trebalo što prije osmisliti program i organizirati ga. Za glavnog koordinatora određen je Zoran Haraminčić, dok će mu pomagati Mladen Rakas, Adonis Dokuzović i Dalibor Skeledžija.

Predstavljen je projekt European Blues Challenge koji se održava u Berlinu te za kojeg svaka članica blues federacije odabire svog predstavnika, pa tako i Hrvatske blues snage biraju predstavnika po principu da se svake godine šalje prijašnji pobjednik Croatian Blues Challengea, s godinom odmaka, pod uvjetom da su članovi HBS-a. Ove godine to će biti grupa The Downstrokes.

Osim natjecanja, u sklopu EBC održava se i konferencija, na kojoj će ove godine sudjelovati predsjednik i glavni tajnik Udruge.

Croatian Blues Challenge i dalje ostaje najvažniji projekt Hrvatskih blues snaga te na njemu treba početi odmah raditi kako bi ove godine bio uspješan.

Članovi skupštine utvrdili su da je najvažnije osigurati da ubuduće pobjednici CBC-a zaista dobiju mogućnost otputovati u Memphis, jer zbog financijskih uvjeta, do sada to nisu svi uspjeli realizirati.

Siniša Bizović predložio je, budući je sponzore jako teško pronaći, da HBS ustupi SPONI licencu za Challenge na pet godina.
Skupština je izglasala da Siniša Bizović pošalje prijedlog elektronskim putem, nakon čega će biti odrađeno elektronsko glasanje članova o istom.

Kada je riječ o novim projektima koji bi trebali biti realizirani ove godine, predloženo je snimanje albuma s uglazbljenim tekstovima Dražena Buhina Buhe, obilježavanje njegovog rođendana/In Memoriam koncert te snimanje dokumentarnog filma o Buhi i njegovom značajnom radu na stvaranju Hrvatskih blues snaga i promicanju bluesa u Hrvatskoj.

Tekstove idejnog začetnika i osnivača Hrvatskih blues snaga tako će uglazbiti članovi Hrvatskih blues snaga, čega će koordinator biti Mladen Rakas koji je predložio da, budući je većina tekstova kod njega, ostali članovi pošalju njemu tekstove koje imaju kako bi se rad na albumu iskoordinirao. Zoran Haraminčić ponudio je da se album snimi u njegovom studiju.

Skupština se složila da bi svakako trebalo obilježiti Buhin rođendan 7. rujna. Treba još utvrditi hoće li se održati privatno druženje na ranču koje je ponudio organizirati Adonis Dokuzović ili koncert u Hard Placeu ili Saxu ili će, pak, to biti odvojeni događaji.

Kako HGU također planira organizirati In Memoriam događanje za Buhu, dogovoreno je da će koordinator u planiranju s HGU-om biti Siniša Bizović, dok će na strani HBS-a događaje organizirati Tomislav Goluban, Mladen Rakas i Adonis Dokuzović.

Od dostupnog filmskog materijala, radit će se dokumentarni film o Buhi, čega će glavni koordinator biti Boris Hrepić, budući u tome ima najviše iskustva, dok će mu pomagati Mladen Rakas i Tomislav Goluban.

Kao počasni član HBS-a jednoglasno je izglasana Merjema Reuter, udovica Carla Reutera te je odlučeno da će počasnim članom biti proglašena i Marijana Buhin, što će joj biti objavljeno na obilježavanju Buhinog rođendana.

Kao dvije nove nagrade koje će HBS dodjeljivati, a koje će biti nazvane po preminulim velikanima hrvatske blues scene, predložene su Reuter Text Award, nagrada nazvana prema vrsnom tekstopiscu Carlu Reuteru, a prema želji njegove udovice Merjeme za najbolji blues tekst koja će se dodjeljivati na Croatian Blues Challengeu te Buha Best Blues Artist of the Year koja će se dodjeljivati najboljem blues glazbeniku/umjetniku. Detalji još trebaju biti dogovoreni.

Johnny Winteru će se na dan zagrebačkog koncerta 1. ožujka dodijeliti Porin za posebna dostignuća u glazbi, koji će mu uručiti predsjednik HBS-a, Boris Hrepić.

Stevo Vučković predstavio je Split Blues Festival kao novi važni događaj hrvatskog bluesa koji se uspješno razvija. Ove godine, Stevo Vučković će u Berlinu, na EBC-u pokušati neka značajnija imena dovesti na Split Blues Festival. Budući su na EBC-u glavne nagrade nastupi na značajnim festivalima, predloženo je da bi u budućnosti bilo dobro da i splitski festival bude jedna od nagrada na EBC-u.
Na Split blues festivalu nastupit će također i prijašnji pobjednici Croatian Blues Challengea. Program je u izradi.

Pod točkom razno raspravljalo se o prijašnjim točkama te o nekim dodatnim idejama koje bi se eventualno u budućnosti mogle realizirati, kao što su godišnjak te suradnja s medijima.

Članovi su utvrdili da bi u budućnosti trebalo uključivati više mladih bendova i pokušati ih privući na Challenge i u HBS.
Potrebno je aktivno raditi na provedbi starih i novih projekata te promicanju aktivnosti Udruge u 2012. godini kako se bi se Hrvatske blues snage održale nakon teške prijašnje godine.


Zapisnik sastavila: Marina Kuveždić
Zapisnik odobrio: Boris Hrepić, predsjednik Hrvatskih blues snaga

U Zagrebu, 21. veljače 2012.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:


Komentirati i objavljivati članke mogu samo registrirani korisnici.
Registrirajte se besplatno!
Vaša košarica
Ovdje zaključite narudžbu!
NAPOMENA: ne zaključujte narudžbu prije no što obavite kupnju svih željenih artikala

Najčitanije
Najkomentiranije
IZDVOJENO
Blues Aid
Status CMC Piratstvo HDU Porin Spona KAMO.hr
Radio KL EURODOM Moto klub Patriot ERUS TURKI party Mega muzika Sax - klub hrvatskih glazbenika
Glazbena garaža Czech blues Glas*BA Little Pigeon's Forhill Blues Band Fender guitars Blues Destiny Records
Rockom protiv zlostavljanja MODERN BLUES HARMONICA top of the shops dobri duh rock'n'rolla