Hrvatske blues snage


Reklamni proizvodi HBS-a
CD-i izvođača + T-shirt, polo majica, baseball majica, challenge majica, remen, značka, naljepnica, privjesak
Reklamni proizvodi Hrvatskih blues snaga
Kupnjom pomažete Hrvatske blues snage
The Blues Foundation
Blues foundationThe Blues Foundation, neprofitna je organizacija sa sjedištem u Memphisu, USA i okuplja više od 175 organizacija iz cijeloga svijeta. Osnovana je 1980. sa ciljem da sačuva blues glazbu, njegovo naslijeđe i povijest. U njihovoj organizaciji nastala je nagrda „W.C Handy“ koja je kasnije preimenovana u "The Blues Music Awards." a uz nju The Blues Foundation su odgovorni za Blues Hall of Fame, International Blues Challenge Competition, Keeping the Blues Alive Awards te Blues In The Schools programs.
Europska blues unija
Hrvatske blues snageEuropean Blues Union savez je profesionalaca koji promoviraju blues formirajući Europsku mrežu. Za sada je to 17 država, a prva konferencija održana je u Italiji, Parma 2008 godine, 2. konferencija održana je 2009. u Norveškom Notoddenu te 2010. u Španjolskom gradu Honadrribia. Prva Skupština EBU održati će se u Berlinu od 18 -19. 03. 2011. u sklopu čega će biti održan i prvi Europski blues challenge.

Izložba slika Božidara Milinovića aka Mr. Jazz-a ”The Essential Collection”, Sisak, Hotel “Bijela lađa”. Otvorenje u petak 30.3. u 19.30.

Acoustic Mojo - Zvjezdana prašina, četvrtak 17.5.

Ben Dover band - Dani Zapruđa 2012, subota, 19.5.

Mojo Stuff - Konoba Lido, subota 26.5.

Mojo Stuff - Retro Music Festival, Novi Vinodolski 29.6.

svaki utorak - Blues session - Hard Place

svaki četvrtak - Blues session - Klub Soba


srijeda 16.5. - LIVE MUSIC @ BBF - Blues up Band
petak 18.5. - LIVE MUSIC @ BBF - ŠlafRock
subota 19.5.- LIVE MUSIC @ BBF - FLAVAROOM
nedjelja 20.5. - BIKERS BUVLJAK @ BBF

12.05.2012. – subota - NEXUS & Pelin party
13.05. nedjelja - NE RADIMO
14.05. ponedjeljak - DOKTOR VAM PREPORUČA
15.05. utorak - BLUES UTOROCK - session & free klopa
16.05. srijeda - HR DEMO KLUB - MINISTARSTVO NAPADA, DEAD FISH, SCARLET NOTES
17.05. četvrtak - BIBLE BLACK - In memoriam Ronnie James Dio
18.05. petak - ONE WAY
19.05. subota - NATURALNA MISTIKA - Bob Marley tribute
20.05. nedjelja - ČAGA 60-tih - VIS BOHEMI


SADRŽAJ RUBRIKE

IZBOR IZ GALERIJE
Stop
Willie Dixon
STATISTIKA
Trenutno posjetitelja: 13
Najviše odjednom: 131
Dana: 30/09/2011
Zadnja posjeta: 29/06/2017
Arhiva članaka

2012.

01. 

2011.

01.  02.  03.  04.  08.  10.  12. 

2010.

01.  02.  05.  07.  09.  10.  11.  12. 

2009.

01.  02.  03.  07.  09.  11.  12. 

2008.

09.  10.  11.  12. 

Dražen Buhin - Buha (7. 9. 1965. – 11. 2. 2012.)

Javi prijateljima

Hrvatske blues snage
IN MEMORIAM – Blues!

Idejni začetnik i osnivač Hrvatskih blues snaga, veliki čovjek, prijatelj i ljubitelj dobre glazbe, preminuo je u subotu 11. veljače nakon teške bolesti u bolnici u Zagrebu. Bio je osnivač, glavni tajnik, spiritus movens i glavni organizator aktivnosti vezanih za Hrvatske blues snage.
Svi mi (blueseri) smo ga zvali Buha. Bilo jutro, podne, večer ili noć, Buha je bio spreman priskočiti i nekako pomoći riješiti naš problem. Njegovim idejama nije bilo kraja. A kada je shvatio da te ideje nitko nije sposoban realizirati, onda se primio i tog posla. Jednostavno ga nismo mogli pratiti, bio je prebrz. Nažalost prebrzo nas je i napustio. Svi koji su Buhu poznavali, a posebno sudionici hrvatske glazbene scene znaju da je djelovao na puno područja: muziciranje, slikarstvo, izdavaštvo, uredništvo, produkcija ... Sudionik je Domovinskog rata, idejni začetnik glasila i nagrade „Status“, organizator niza dobrotvornih akcija te izvršni tajnik Hrvatske glazbene unije.
Hrvatske blues snage bile su Draženova ljubav do zadnjih sekundi njegova života. Čak je u bolnici volio slušati priče i dogodovštine „s terena“, kako njegove Blues snage napreduju ili nazaduju. I u tim momentima je pokušavao razmišljati kako kompletnu scenu unaprijediti i na koji način pomoći glazbenicima.
Osobno sam se s Draženom upoznao u rujnu 2006. godine na Zagrebačkom velesajmu na Sajmu glazbe, a priča o Hrvatskim blues snagama je započela u lipnju 2008. kada me pozvao na kavu u mali kafić na Knežiji. Sjećam se da je bilo jako vruće i ljepljivo, ali nismo se dali smesti. Buha je na internetu saznao da će se u Parmi održati 1. Europska blues konferencija i na dogovorenu kavu je stigao vrlo pripremljen. Tražio je čovjeka koji može i želi otputovati u Parmu kako bi predstavljao novu sekciju hrvatskih blues glazbenika pošto je on bio spriječen. Bio sam oduševljen njegovom idejom i misija u Parmi je uspjela. Bilo je to prvo predstavljanje Hrvatske u okviru europske ali i svjetske blues priče. Nakon sastanka u Parmi, Dražen je pokrenuo inicijativu za registracijom sekcije blues glazbenika pri HGU, te je na osnivačkoj skupšini 22. 9. 2008. to i ostvareno. Ubrzo nakon registracije uslijedilo je prvo inozemno predstavljanje Hrvatskih blues snaga u domovini blues glazbe, u američkom gradu Memphisu, u sklopu 25th International Blues Challengea, najvećeg svjetskog blues natjecanja koje svake godine organizira Blues Foundation, krovna svjetska organizacija za promociju bluesa. Draženova ideja živi i dalje pa se tako u Memphisu od 2009. do danas jednom godišnje predstavljaju hrvatski predstavnici te se svake godine američki organizatori publici obraćaju s „Dobro veče“. Nakon Amerike uslijedila je 2. Europska blues konferencija u Norveškoj 2009., 3. Europska blues konferencija u Španjolskoj 2010. te 4. u Njemačkoj 2011. Na svim spomenutim sastancima, Hrvatska je imala svoje predstavnike jer se Buha na ovaj ili onaj način za to pobrinuo. Osim inozemnih predstavljanja blues glazbenika, Dražen je bio još aktivniji na domaćem planu: dvije sezone blues glazbe u zagrebačkom klubu Sax!, nekoliko sezona u drugim klubovima, organizacija dva međunarodna blues festivala u Zagrebu, promocija edukativnog programa „Blues u školi“, nekoliko CD izdanja blues glazbe učesnika glazbenih blues večeri (većini glazbenika su to prve objavljene snimke uopće), TV emisija Blues u Bajsiću te konačno Croatian Blues Challenge, ulaznica za nastupe hrvatskih blues glazbenika u Memphisu. Draženove napore oko promocije i važnosti blues glazbe kod nas prepoznao je i Institut hrvatske glazbe pa je na njegovu inicijativu diskografska nagrada Porin od 2010. godine bogatija za Blues kategoriju.
Teško je Draženovo djelovanje, njegovu osobnost, požrtvovnost, predanost radu, pozitivnu viziju i san svesti na par redaka. Gore napisan tekst odnosi se samo na zadnjih nekoliko godina Buhinog djelovanja i to onog dijela vezanog za blues.
U ime svih članova udruge Hrvatske blues snage izražavam duboku bol i tugu odlaskom našeg pokretača i glavnog tajnika na, vjerujem, neko bolje mjesto.
Do ponovnog susreta, dragi moj Buha, počivaj u miru!

U Zaboku, 11. 2. 2012.
Tomislav Goluban
Predsjednik HBS-a<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:


Komentirati i objavljivati članke mogu samo registrirani korisnici.
Registrirajte se besplatno!
Vaša košarica
Ovdje zaključite narudžbu!
NAPOMENA: ne zaključujte narudžbu prije no što obavite kupnju svih željenih artikala

Najčitanije
Najkomentiranije
IZDVOJENO
Blues Aid
Status CMC Piratstvo HDU Porin Spona KAMO.hr
Radio KL EURODOM Moto klub Patriot ERUS TURKI party Mega muzika Sax - klub hrvatskih glazbenika
Glazbena garaža Czech blues Glas*BA Little Pigeon's Forhill Blues Band Fender guitars Blues Destiny Records
Rockom protiv zlostavljanja MODERN BLUES HARMONICA top of the shops dobri duh rock'n'rolla