Hrvatske blues snage

SADRŽAJ RUBRIKE
Kategorije
Reklamni proizvodi HBS-a
CD-i izvođača + T-shirt, polo majica, baseball majica, challenge majica, remen, značka, naljepnica, privjesak
Reklamni proizvodi Hrvatskih blues snaga
Kupnjom pomažete Hrvatske blues snage
The Blues Foundation
Blues foundationThe Blues Foundation, neprofitna je organizacija sa sjedištem u Memphisu, USA i okuplja više od 175 organizacija iz cijeloga svijeta. Osnovana je 1980. sa ciljem da sačuva blues glazbu, njegovo naslijeđe i povijest. U njihovoj organizaciji nastala je nagrda „W.C Handy“ koja je kasnije preimenovana u "The Blues Music Awards." a uz nju The Blues Foundation su odgovorni za Blues Hall of Fame, International Blues Challenge Competition, Keeping the Blues Alive Awards te Blues In The Schools programs.
Europska blues unija
Hrvatske blues snageEuropean Blues Union savez je profesionalaca koji promoviraju blues formirajući Europsku mrežu. Za sada je to 17 država, a prva konferencija održana je u Italiji, Parma 2008 godine, 2. konferencija održana je 2009. u Norveškom Notoddenu te 2010. u Španjolskom gradu Honadrribia. Prva Skupština EBU održati će se u Berlinu od 18 -19. 03. 2011. u sklopu čega će biti održan i prvi Europski blues challenge.

Izložba slika Božidara Milinovića aka Mr. Jazz-a ”The Essential Collection”, Sisak, Hotel “Bijela lađa”. Otvorenje u petak 30.3. u 19.30.

Acoustic Mojo - Zvjezdana prašina, četvrtak 17.5.

Ben Dover band - Dani Zapruđa 2012, subota, 19.5.

Mojo Stuff - Konoba Lido, subota 26.5.

Mojo Stuff - Retro Music Festival, Novi Vinodolski 29.6.

svaki utorak - Blues session - Hard Place

svaki četvrtak - Blues session - Klub Soba


srijeda 16.5. - LIVE MUSIC @ BBF - Blues up Band
petak 18.5. - LIVE MUSIC @ BBF - ŠlafRock
subota 19.5.- LIVE MUSIC @ BBF - FLAVAROOM
nedjelja 20.5. - BIKERS BUVLJAK @ BBF

12.05.2012. – subota - NEXUS & Pelin party
13.05. nedjelja - NE RADIMO
14.05. ponedjeljak - DOKTOR VAM PREPORUČA
15.05. utorak - BLUES UTOROCK - session & free klopa
16.05. srijeda - HR DEMO KLUB - MINISTARSTVO NAPADA, DEAD FISH, SCARLET NOTES
17.05. četvrtak - BIBLE BLACK - In memoriam Ronnie James Dio
18.05. petak - ONE WAY
19.05. subota - NATURALNA MISTIKA - Bob Marley tribute
20.05. nedjelja - ČAGA 60-tih - VIS BOHEMIIZBOR IZ GALERIJE
Chuck Berry
Članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara & Davorin
STATISTIKA
Trenutno posjetitelja: 12
Najviše odjednom: 131
Dana: 30/09/2011
Zadnja posjeta: 24/06/2017

PRIJAVA ZA 3. CROATIAN BLUES CHALLENGE

SLUŽBENE INFORMACIJE I PRAVILA REGIONALNOG NATJECANJA!

Javi prijateljima

CROATIAN BLUES CHALLENGE

Pobjednik iz svake kategorije prijavom na natjecanje prihvatio je obvezu da u slučaju pobjede sam snosi troškove puta, smještaja i svih ostalih troškova vezanih uz odlazak na 28th International Blues Challenge koje će se održati u Memphisu - USA od 31.01. - 04.02. 2012.

KRITERIJI OCJENJIVANJA

Pogledajte kriterij za ocjenjivanje na http://www.blues.org/ibc/scoring.php, http://www.blues.org/ibc/scoring.php i http://www.blues.org/ibc/scoring.php.

Negativni bodovi

HBS/CBF i žiri će oduzimati bodove ukoliko izvođač prekorači dozvoljeno vrijeme izvedbe ili oduzme previše vremena za postavljanje, uštimavanje i sl.

***U slučaju da izvođač iz bilo kojeg razloga ne može nastupiti u dogovorenom terminu, HBS/CBF imaju PRAVO oduzeti mu bodove od ukupne ocjene. Izvođač koji ima idući dogovoreni termin treba u tom slučaju popuniti upražnjeni termin. Ukoliko taj izvođač iz bilo kojeg razloga ne može to učiniti, i njemu se također mogu oduzeti bodovi. Stoga HBS/CBF najozbiljnije preporuča da izvođači, nakon što se na dan natjecanja dođu prijaviti na zadanom mjestu, tamo i ostanu kako bi bili na raspolaganju ukoliko bude trebalo popuniti neki termin, bez obzira na njihov dogovoreni termin. Izvođači koji propuste svoj termin moći će nastupiti kasnije, no, unatoč tome, biti će kažnjeni oduzimanjem bodova.

Napomene za natjecatelje

Na dan nastupa izvođači se moraju prijaviti u klubu u kome nastupaju neposredno prije početka svih nastupa. Svi natjecatelji moraju se prijaviti u vremenu koje će im biti dostavljeno, pismenim putem kod službene osobe HBS/CBF te ispuniti popis članova sastava koji će nastupiti i set listu pjesama koje će izvoditi.

- Tonske probe nema, iskoristite svoji 5 tj. 10 minuta za pripremu maksimalno.
- Svaki pojedinačni set trajat će 20 minuta, uz pauzu od 5 minuta u kategoriji solo/duo i 10 minuta u kategoriji grupe za pripremu izvođača na pozornici.
- Službena osoba HBS/CBF - Mjeritelj vremena, javno će obznaniti svaki početak postavljanja i naštimavanja, nakon čega ide obavijest o službenom početku vremena za nastup u trajanju od 20 minuta. Mjeritelj vremena javno će obznaniti i upozoriti izvođača na istek vremena (2 minute, 1 minutu, 30 sekundi i 10 sekundi do kraja vremena seta), a ukoliko isti nije završio žiri će upozoriti o isteku vremena. Svaki izvođač dobio je svoj termin nastupa s time da žiri zadržava pravo promjene rasporeda na licu mjesta.

Izvođači ne primaju honorar niti putni trošak za nastup u finalu.

Pozornica i oprema

HBS/CBF će osigurati opremu i ozvučenje.

Binska oprema:

• kompletan bubanj sa stalcima ( bez činela) , dvije bas pedale
• Bas pojačalo
• Gitarska pojačala
• Klavijature
• Di-boxovi za acc.gitare
• Mikrofoni
• Monitori

Natjecateljima je zabranjeno donositi vlastita pojačala. Uz velik broj izvođača koji se natječu, nemoguće je dozvoliti svakom izvođaču da donese vlastito pojačalo. Bubnjari mogu donijeti svoje činele.

I za kraj…

Žiri će pobjednike proglasiti neposredno nakon završetka nastupa svih izvođača na dan pojedinog finala i zbrajanja glasova. Pobjednik iz svake kategorije prijavom na natjecanje prihvatio je obvezu da u slučaju pobjede sam snosi troškove puta, smještaja i svih ostalih troškova vezanih uz odlazak na IBC natjecanje u Memphis.

HBS/CBF će pobjednicima pružiti svu potrebnu pomoć u kontaktima sa sponzorima, zatražiti sredstva od strane Ministarstva kulture, gradova i županija te pomoći u svakom drugom vidu organizacijskog procesa (osim osobnih koje mora napraviti svaki pojedinac za sebe kao što je traženje viza za SAD).

Posebno važno je da pobjednici moraju nastupiti u Memphisu u istom sastavu u kojem su nastupili na regionalnom natjecanju. Bilo kakve zamjene moraju biti opravdane neuobičajenim i ekstremnim okolnostima, pismenom zamolbom i odobrene od strane organizatora natjecanja, udruge HBS/CBF. U suprotnom će izvođač biti diskvalificiran.

- Pobjednik osvaja pravo da predstavlja Hrvatsku i HBS/CBF na IBC u Memphisu. Pobjednik iz svake kategorije nastupit će u najmanje dvije četvrtfinalne večeri u klubovima Beale Streeta. U slučaju pobjede izvođači nastupaju u polufinalu, te u slučaju ponovne pobjede u finalu u Orpheum Theatru
- FedEx International Showcase će biti održan prvog dana IBC a izabrani izvođač od strane The Blues Foundationa obvezuju se nastupiti na tom koncertu.
- pobjednik solo/ duo kategorije nastupa kao support stranom izvođaču u Hrvatskoj
- pobjednik kategorije grupe nastupa kao support stranom izvođaču u Hrvatskoj
- pobjednik kategorije grupe i/ili solo/duo - nastup na Zagreb International Blues Festivalu.

- pobjednik u kategoriji izbora za Najboljeg gitaristu osvaja:
- titula «Best guitarist CBC»
- gitara po izboru Mega Muzike - Fender


Ostalo

HBS/CBF zadržavaju pravo koristiti ime bilo kojeg natjecatelja, njegov glas, sliku, lice i ostalo u reklamne, izdavačke i promidžbene svrhe.

HBS/CBF zadržavaju pravo snimanja izvedbi.

U slučaju da postoji bilo kakva zakonska ili neka druga prepreka pri dobivanju viza za ulazak u USA od strane pojedinca ili člana sastava, pravo nastupa dobiva drugoplasirani, ili u kranjem slučaju izvođač po izboru Predsjedništva HBS/CBF.

Ukoliko pobjednik, bilo koje kategorije, iz nekog razloga odustane od odlaska na polufinalna natjecanja 28th IBC, u vremenskom roku od sedam (7) dana po objavi pobjednika , HBS/CBF imaju pravo ponuditi odlazak na 28th IBC drugoplasiranom. Ukoliko i drugoplasirani zbog bilo kojih razloga ne može prihvatiti ponuđene uvijete u roku od 48 sati, HBS/CBF mogu u roku od 24 sata odrediti i ponuditi odlazak na 28th IBC bilo kojem zainteresiranom izvođaču, uzimajući u obzir zadane kriterije, kvalitetu i ostale uvjete iz pravilnika. U tom slučaju nagrade predviđene za pobjednike pripadaju drugoplasiranom odnosno predstavniku izabranom od strane HBS/CBF.

Sve navedene pojedinosti, odluke i zaključke HBS/CBF ima pravo promijeniti u bilo koje vrijeme ukoliko smatra da su iste van djelovanja smjernica BF ili Statuta HBS.<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:


Komentirati i objavljivati članke mogu samo registrirani korisnici.
Registrirajte se besplatno!
Croatian Blues Challenge/ Finalist & Representative - IBC - EBC
2008 | 25th IBC 2009.
Pozivnica The Blues Foundationa - Invitation The Blues…

2009 | 1st Croatian Blues Challenge - 26th IBC 2010.
Pobjednici 1st CBC i predstavnici na 26th IBC 2010.
2010 | 2nd Croatian Blues Challenege - 27th IBC 2011.
Pobjednici 2nd CBC Winners of 2nd CBC
Kategorija…

2011 | 1st European Blues Challenge.
1st European Blues Challenge, Berlin 18. - 19.03.2011.


Arhiva članaka

2010.

10.  11. 

2009.

04.  09.  11. 
Vaša košarica
Ovdje zaključite narudžbu!
NAPOMENA: ne zaključujte narudžbu prije no što obavite kupnju svih željenih artikala

IZDVOJENO
Blues Aid
Status CMC Piratstvo HDU Porin Spona KAMO.hr
Radio KL EURODOM Moto klub Patriot ERUS TURKI party Mega muzika Sax - klub hrvatskih glazbenika
Glazbena garaža Czech blues Glas*BA Little Pigeon's Forhill Blues Band Fender guitars Blues Destiny Records
Rockom protiv zlostavljanja MODERN BLUES HARMONICA top of the shops dobri duh rock'n'rolla