Hrvatske blues snage


The Blues Foundation
Blues foundationThe Blues Foundation, neprofitna je organizacija sa sjedištem u Memphisu, USA i okuplja više od 200 organizacija iz cijeloga svijeta. Osnovana je 1980. s ciljem da sačuva blues glazbu, njegovo naslijeđe i povijest. U njihovoj organizaciji nastala je nagrda „W.C. Handy“ koja je kasnije preimenovana u "The Blues Music Awards." a uz nju The Blues Foundation su odgovorni za Blues Hall of Fame, International Blues Challenge Competition, Keeping the Blues Alive Awards te Blues In The Schools program.
IBC

Affiliate




Europska blues unija
Hrvatske blues snageEuropean Blues Union savez je profesionalaca koji promoviraju blues formirajući Europsku mrežu. Za sada su to 24 države. Prva konferencija EBU održana je u Italiji, u Parmi 2008. godine, druga konferencija održana je 2009. u norveškom Notoddenu te 2010. u španjolskoj Hondarribiji. Treća i četvrta konferencija EBU održane su u Berlinu istovremeno s prva dva Europska Blues Challengea. Slijedeća konferencija i European Blues Challenge održati će se u francuskom gradu Toulouseu, 8. i 9. ožujka 2013.


TIMEPIECES - tribute to Clapton’s music - 31.03. utorak Hard Place

petak 20.3. - BEN DOVER @ BBF
subota 21.3. - ROCKABILLY NIGHT with B and the Bops

23.03.2015. – ponedjeljak - AFTER WORK PARTY & Žuja party
24.03.2015. – utorak - BLUES UTOROCK – SLOW MOTION SUICIDE, BEN DOVER & open blues rock session
25.03.2015. – srijeda - HGF SESSIONS – THE LATE, ROBIJA HRVATA, ŠLAGVORT NA KRAJU, OTKAZNI RO(C)K i BREAKDOWN
26.03.2015. – četvrtak - ROCK KVIZ
27.03.2015. – petak - INCITER plays METALLICA
28.03.2015. - subota - EKV tribute SINHRO
29.03. nedjelja - NE RADIMO
30.03. ponedjeljak - AFTER WORK PARTY
31.03. utorak - BLUES UTOROCK - TIMEPIECES - tribute to ERIC CLAPTON


Vijesti iz Hrvatske

STATISTIKA
Trenutno posjetitelja: 6
Najviše odjednom: 90
Dana: 19/06/2012
Zadnja posjeta: 28/03/2015

Stranica: 1 od 11 |  1 2 3 >  Last ›

Timepieces 2015.

Najavljujemo 7 po redu Timepieces, večer posvećenu glazbi Eric Claptona. Ove godine će vas na njegove sjajne interpretacije podsjetiti slijedeći izvođači:
RETRO GURU • BULLFROGS • NEVER 2 LATE • RAFTER feat. JAKŠA JORDES • IZGUBLJENI U PRIJEVODU • ACOUSTIC LEM

TP7

Delta Blues Gang Predstavnici Hrvatske na 5th European Blues Challengeu

Delta Blues GangNakon objavljivanja hvaljenog albuma "American Mile" (Spona Digital, 2014.), impresivne istoimene regionalne turneje i nastupa u polufinalu "International Blues Challengea" u Memphisu, najvećeg svjetskog blues natjecanja, pulski autorski blues kvartet "Delta Blues Gang" spreman je na novi izazov - nastup na "5 th European Blues Challengeu", koji će se održati 13. i 14. ožujka 2015. u Bruxellesu. Riječ je o najvećem europskom blues natjecanju, na kojem će nastupiti blues sastavi iz dvadeset europskih zemalja. Aleksandar Kajtez, autor i gitarist "Delta Blues Ganga" o nastupu u Bruxellesu kaže: "U Bruxelles idemo kod vrlo ozbiljnih i istinskih konzumenata i zaljubljenika u blues glazbu Belgije i Europe, prema tome se odnosimo s velikim respektom. Gore će biti kompletna europska blues scena, primjerice prisustvo Ruf Recordsa u izvršnim organizacijskim aktivnostima samo je dokaz ozbiljnosti pristupa natjecanju. "Delta Blues Gang", kao mali, ali agilni blues kvartet iz Pule, predstavit će svoju inačicu njegovanja Delta i Texas bluesa na 5th EBC na naš karakterističan način - bez kompromisa!".
"Delta Blues Gang" svira jedinstvenu verziju bluesa, koja je temeljena prvenstveno na zvukovima "Delta rootsa" i "Texas bluesa", uz unikatan zvuk virtuozne rezonator gitare, pojačan impresivnom vokalnom interpretacijom te ubojitom ritam sekcijom. Pjesme s albuma "American Mile" su prerasle hrvatske okvire i emitiraju se na radijskim postajama u Europi (Belgija, Francuska, Luksemburg, Španjolska, Norveška, Njemačka, Austrija...), Americi (Nevada, Montana, California...), Kanadi i Australiji. Članovi "Delta Blues Ganga" su Elizabeta Petric (vokal), Aleksandar Kajtez (rezonator gitara), Kristijan Kajtez (bas gitara) i Livio Benčić (bubnjevi i perkusije).



Album "American Mile" možete poslušati na sljedećim linkovima:
https://www.youtube.com/watch?v=t5I5xZZy2Lc
https://www.youtube.com/watch?v=2zP3KAF0r6k
https://www.youtube.com/watch?v=TtK4iNXLtZc
https://www.youtube.com/watch?v=omfuIbwyEiY
https://www.youtube.com/watch?v=fNPTAiaAh_k
https://www.youtube.com/watch?v=qBXDN3iEEUo
https://www.youtube.com/watch?v=mnNQ78ubakk
https://www.youtube.com/watch?v=SJLVJbvfUvQ

PRESS fotografije benda možete skinuti: ovdje

Više o Delta Blues Gangu nađite na:
http://www.deltabluesgang.com/
https://www.facebook.com/pages/DELTA-BLUES-GANG/198099333654146

Jura Geci - osvrt na IBC 2015

Jura & Zack

Memphis

18.1.25.1 2015.

International blues challenge, Memphis, Tennesee, USA

Pod sloganom 'five days of blues and schmooze', od 20. do 24. siječnja ove godine, u Memphisu se održao 31. po redu internacionalni blues challenge (IBC), koji je svojevrsno 'grand finale' natjecanja koja se odvijaju u matičnim blues ograncima/podružnicama diljem svijeta…
Tako je , spletom okolnosti, čast da predstavimo Hrvatsku pripala Zacku i meni u solo/duo kategoriji i izvrsne Rolin Humese u kategoriji benda. Odmah trebam naglasiti da premda su se izvođači u Memphis došli natjecati, u zraku je bilo ludo i pozitivno ozračje dostojno najluđeg karnevala, gdje se slavi muzika, druženje i sve dobrote koje idu uz navedene stvari, tako da se može reći da je ovaj natjecateljski dio bio u drugom planu, barem što se atmosfere, druženja i muzike tiče. Ali ipak, bilo je to natjecanje. Osobno ne bih komentirao 'suđenje' i sistem natjecanja, ali kao i uvijek i u svemu, bilo je čudnih odluka i izbora izvođača koji su prolazili ili ne prolazili dalje…No, kao što rekoh, svako ima svoje favorite, a ja nisam taj koji treba suditi sucima.
Valja napomenuti da se natjecalo više od 250 izvođača, što u solo/duo kategoriji , što u kategoriji bendova. Sama činjenica da je toliko odličnih bendova prašila na pregršt lokacija na famoznom Beale streetu, dovoljna je da se čovjek koji se nađe tamo osjeća sretnim i ispunjenim, ponosnim i zahvalnim što se može naći s kompanjonima-muzičarima iz cijelog svijeta, svirati,družiti se, izmjenjivati iskustva, sreću, bol i patnju, čagati, pa i popiti, a bome i popušiti dobar joint na najluđem tjednu u godini na zaista povijesnom Beale streetu u Memphisu.
Sistem natjecanja je slijedeći. Na 20tak lokacija, to jest barova, klubova i prčvarnica na Bealu, izvođaći sviraju dva dana za redom pred različitim sucima. Nakon te dvije noći, zbrajaju se rezultati i najboljih nekoliko izvođača idu dalje u polufinale . Poslije toga dolazi polufinale, koje se odvija na četiri lokacije, na kojima nastupa po 8 izvođača koji se bore za finale. To je neka okvirna shema sustava natjecanja…
Naši predstavnici u kategoriji bendova, Riječko/Sisački Humesi, nisu uspjeli izboriti polufinale. Na žalost,nismo ih imali prilike čuti ni podržati, jer smo nastupali u isto vrijeme…Čuli smo od drugih ljudi da su rasturili, a ja stvarno mislim da je pred dečkima svijetla budućnost, samo trebaju dalje rasturati , furati svoj otkačeni film i ostati skupa…
Zack i ja smo dali sve od sebe i uspjeli smo doći do polufinala… Od 120 izvođača probili smo se u 30tak najboljih…To je dovoljno i sretni smo i zadovoljni, ponosni, jer je konkurencija bila stvarno opaka. Ne bih želio ispasti pretenciozan, ali dokazali smo sami sebi i drugima da možemo stati uz bok američkim blues izvođačima i otprašiti mjuzu kak' spada u kolijevci bluesa i rock&rolla… Inače, osobno smatram da je u četvrtfinalu otpalo dosta ponajboljih izvođača, barem ako se mene pita…Zanimljiva je i činjenica da su u finalu završili samo Ameri. Ipak je to njihov challenge… U principu i daleko najveći broj muzičara bio je iz Amerike.
Moram spomenuti neke izvođače iz naše grupe koji su nas se dojmili…Bilo je naprosto toliko dobrih bendova, kako iz Amerike, tako i iz Europe da je nemoguće nabrojiti sve, ali neke kojih se sjećam mogu i moram izdvojiti…Prošlogodišnji pobjednik Tim Williams nije prošao u polufinale, a bio je odličan. Svirao je u našoj grupi, a također odličan je bio John McNamara iz Australije i Mahieu Pesque i Roll Pignault, odlična ekipa iz Francuske. Odlični su i John Nemeth, Eddie Cotton, mladi Jake Kulak, koji bi mogao izrasti u nasljednika Dereka Trucksa…
Gledali smo i jedan od najboljih southern/rock/blues/soul bendova ikad, Ghost town blues band. Ako možete doći do njihovih ploča, toplo preporučam. Neznam za studijske albume,ali su live razbili.
Zadnji dan nismo nazočili ceremoniji jer smo zapeli u Rum Boogie Caffeu na Bealu, te smo se družili s ekipom koju smo upoznali do kasno u noć, pa ako netko želi provjeriti ostale izvođače, finaliste i pobjednike, slobodno to može učiniti na http://www.blues.org….
Tko je bio, zna da je jako teško prenijeti dojmove na papir…Moj prijatelj, kontrabasist Mario u trenutku kada još nismo znali da li uopće idemo(naravno, zbog financijskih ne/mogućnosti…op.a) rekao mi je nešto u stilu: 'Glava, gle, morate ići, nemoj biti lud sused, moraš to vidjeti i doživjeti prije nego umreš, ako treba prodaj bubreg, smislit ćemo nešto'… Sličnu poruku imam za sve ljubitelje dobre mjuze, ko može, ako mu se ikad pruži prilika, neka ode u Memphis na Beale street,u Graceland pozdraviti pokojnog kralja Elvisai i u legendarni Sun studio, jer se tamo rađao blues, a porodio rock and roll, muzika koja je promijenila sve. Točka. Neću sad tu pričati kak' smo skupljali lovu, jer je lova zadnja stvar dok je blues u pitanju, ali već i male bebe znaju da bez love avion ne polijeće…

Bez pomoći grada i županije , te mojeg prijatelja Antuna Zubovića, putovanja ne bi bilo. Zato puno hvala svima koji su nam pomogli . Mi smo dali sve od sebe i predstavili zemlju u najboljem svijetlu. A nije baš da doma lampa umjetnosti, a bome ni lampa egzistencije svijetli kak' spada…Više tinja, bori se svijetlo čovjeka , pogotovo mladog i sposobnog čovjeka, da nadvlada mrak i ostvari vlastitu egzistenciju…Šteta je i žao mi je što kod nas postoji masa odličnih muzičara i talenata koje bi svijet volio imati, ali nema sluha, mjesta , očito ni volje da se stvari pokrenu na bolje… Žao mi se vratiti doma pun dojmova, energije i snage i opet se sresti sa hrvatskom stvarnošću. No to je sve blues. Nije ni u Memphisu med i mlijeko… Ali vječitim optimizmom gonjen, poručujem:' Ne bojte se deca, gitare u ruke i deri. Najgore što se može desiti je da postanete bolji čovjek i vidite malo svijeta'!
S nadom u bolje sutra, srdačno vas pozdravlja Jura.
P.S. patetike nikad dosta,ipak je to blues,ne?

Rolin Humes - osvrt na International Blues Challenge 2015.

Rolin Humes at Memphis
Photo by: Beancurd Jnr
Dolaskom u Memphis već smo iza sebe imali dva vrlo uspješna nastupa u SAD-u. Prvi u Northern Tavern u Atlanti i drugi u DP's Classic Grill u Muscle Shoals. Već smo tim dvjema svirkama ostvarili malen cilj koji smo si zadali. Osim silnih komplimenata koji su se slijevali na naš račun dobili smo i ponudu da ostanemo još barem deset dana kako bi svirali u još klubova. Iako nismo bili u mogućnosti ostati duže, svakako planiramo opet ići u SAD na već lagano pripremljen teren.
U utorak popodne stigli smo u Memphis i odmah išli u New Daisy Theatre gdje smo svirali na International Showcase, večer na kojoj sviraju neamerički bendovi. Svirka je prošla odlično , a mnogobrojna publika je super reagirala na naših 15 minuta svirke, koliko je svaki bend imao.
Prvi dan natjecanja bio je u srijedu, taj dan smo saznali u kojoj grupi i u kojem klubu sviramo. Dobili smo The Rum Boogie, koji je po mnogima najbolji klub u Beale Street. Iako to ne možemo potvrditi jer nismo vidjeli sve klubove, istina je da je klub SUPER! U grupi u kojoj je bilo 10 bendova poprilično smo se razlikovali od drugih, što je po našem, a i po mišljenju mnogobrojne publike, odlična stvar.
Četvrtak, drugi dan natjecanja, ujedno je bio i dan kad smo imali dvije svirke. Jutarnju, s kojom smo gostovali na Ditty TV i koja je prenošena uživo te navečer ponovno u The Rum Boogie. Reakcija publike ponovno je bila super i popraćena uvjerenjem da ćemo proći dalje. Iskreno, nadali smo se prolasku iako nismo to očekivali. Jednostavno smo previše stilski odskakali. Očekivanja su se ostvarila i četiri benda, koja su po našem mišljenju i bila najbolja, prošla su u idući krug.
Petak, subota i nedjelja bili su dani za relaksaciju, razgledavanje i za gostovanje na KFFA radiju u emisiju "Old King Biscuit Time Shows " koja se emitira od 1941. godine. Nakon svega slijedio je povratak u Atlantu i let kući.
Htjeli bi još jednom iskoristiti priliku i zahvaliti se Ivici Lukendi koji nam je jako puno pomogao u Americi. Također bi se zahvalili na velikodušnoj financijskoj pomoći Hrvatske Glazbene Unije i naših prijatelja i ljubitelja naše muzike, jer bez njih naš put u Ameriku ne bi bio moguć.

Večer sjećanja na Buhu

U klubu Hard Place, Ulica Hrvatske Bratske Zajednice 98, u utorak 10. veljače 2015. održati će se večer sjećanja na prerano preminulog osnivača Hrvatskih blues snaga Dražena Buhina, Buhu. Na treću obljetnicu Buhine smrti svirati će Tomislav Goluban, Jimi Matešić, Hrepa, Behave, Tattoo Moon, Mladen Rakas, Pišta i prijatelji. Program počinje u 21 sat. Ulaz je slobodan.
T.Goluban
Hrepa
Tattoo Moon
Behave
Pishta
Jimi
M.Rakas

R.I.P. Joe Cocker

Joe Cocker
Uzor i inspiracija mnogim glazbenicima, Sir Joe Cocker umro je 22. prosinca u Crawfordu, Colorado.

“Rolin Humes” i “Zack Dust & Jura Geci” pobjednici 6th Croatian Blues Challengea

cbc
Zagrebački klub "Bikers Beer Factory" je od 5. do 7. studenog 2014. bio domaćin šestog "Croatian Blues Challengea", koji je potvrdio da u hrvatskoj još uvijek vlada veliki interes za blues te da kod nas postoje brojni kvalitetni blues izvođači. Pred ispunjenim klubom je u tri dana nastupilo devet natjecatelja, a kao gosti su svirali sastavi "Soul Radio" (pobjednici ovogodišnjeg "HGF demo festivala") te "Zamba" (pobjednici "5th Croatian Blues Challengea" u grupa kategoriji te ovogodišnji predstavnici hrvatske na "International Blues Challengeu" u Memphisu).
U srijedu, 5. studenog, u solo/duo kategoriji nastupili su Matija Halabarec (Zagreb), Zack Dust & Jura Geci (Varaždin) te Marko i Darko (Zagreb), a stručni žiri u sastavu Boris Hrepić - Hrepa, Matija Dedić, Stevo Vučković - Wolfman, Dragutin Smokrović - Smokva i Boris Dugi-Novački - Zamba, za pobjednika je odabrao mladi varaždinski duo Zack Dust & Jura Geci. Kao poseban gost večeri nastupio je odličan mladi soul/funk/blues/pop sastav "Soul Radio" iz Duge Rese i Karlovca.
Zack Dust je country/blues/folk kantautor iz Varaždina. Rođen je 1984., a gitaru počinje svirati s jedanaest godina. Nakon mnogih glazbenih projekata i bendova, osniva grupu "Voodoo Lizards" kao pjevač, tekstopisac i gitarist. Nakon snimljenog albuma odlučuje pokrenuti solo karijeru te kreće na put u SAD gdje odlazi na poziv renomiranih i svjetski poznatih glazbenika; producenta i gitarista Jimmy Ripa (Mick Jagger, Jerry Lee Lewis, Wille Nelson, Television) i Bernard Fowlera, (The Rolling Stones, Ronnie Wood, Herbie Hancock) koji su zamijetili njegov talent. Snima samostalan album "Other Side Of Ocean" u Hollywood-u, a produkciju albuma potpisuje slavni producent Robi Banerji (The Rolling Stones, Crosby, Stills & Nash , Herbie Hancock, Jewel). Među glazbenom elitom koja je surađivala na albumu, značajniji su Phil Jones (bubnjar Tom Pettya), Maxayne Lewis (pjevač Jerry Lee Lewisa) i Fuzzbee Morse (multi-intrumentalist za Bono Voxa, Lou Reeda, Peter Gabriela).
Zack Dust je snimio i live DVD „Chrome Hearts“, a samo na području Kalifornije je svirao više od sedamdeset koncerata. Početkom 2013. započeo je suradnju na novom glazbenom uratku imena „Justice“ s gitaristom "Black Crowesa", nadaleko poznatim i nagrađivanim producentom Marc Fordom. Novi album je završen i trenutno osvaja impresivan uspjeh na ljestvicama brojnih američkih radio postaja sa singlom "Good Morning California".
Jura Geci je rođen 1985. u Varaždinu, a gitaru počinje svirati s 12 godina. Surađivao je, snimao, svirao i producirao albume i pjesme s mnogim izvođačima i umjetnicima (Jimmy Rip, Bernard Fowler, David Bianco, Voodoo Lizards, Ivan Vragolovich, J'animals, Sara Renar, Superoperater), a uz gitaru povremeno svira bas,mandolinu i tamburicu.Trenutno završava dva albuma u Hrvatskoj.
Dust&Geci
U četvrtak su u grupa kategoriji nastupili sastavi "Ohio Bend" (Virovitica), "Bender" (Novska), "Levonda Kids" (Vrbanj, otok Hvar), "Rolin Humes" (Rijeka), "In Roots" (Split) i "Blues Messenger" (Koprivnica), a žiri je proglasio dva najbolja sastava: pobjednik "6th Croatian Blues Challengea" u grupa kategoriji je riječka grupa "Rolin Humes", a drugoplasirani sastav je splitski "In Roots".
"Rolin Humes" je fenomenalan mladi riječki blues kvartet (Robi - vokal i klavijature, Nikola - gitara, Emil - bas i Matej - bubanj), koji je u vrlo kratkom vremenu ostvario brojne uspjehe kod nas i u inozemstvu. Uz pobjedu na ovogodišnjem "Croatian Blues Challengeu", pobjeđivali su i na "Balantiness Music Creationu" (2012.), "Demonstratoru" (2013.), "Turbina Demo Festu" (2013.) i "ST@rt-u" (2014.), a nastupali su u finalu "Jelen Demo Festa" (2012.), "HR demo kluba" (2012.), "Zaječarske gitarijade" (2013.) i "HGF demo festivala" (2014.). "Rolin Humes" uskoro ulaze u studio snimiti svoj album prvijenac.
RollingHumes
U petak, 7. studenog, u prepunom "Bikers Beer Factory-u" su nastupili pobjednici u obje kategorije ("Zack Dust & Jura Geci" i "Rolin Humes"), a kao gost je nastupio karlovački sastav "Zamba", pobjednik prošlogodišnjeg "Croatian Blues Challengea".
Kao i svih prethodnih godina, pobjednici u svakoj kategoriji su stekli pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu "Hrvatske blues snage" na krovnom svjetskom blues natjecanju - "31th International Blues Challengeu", koje će se od 20. do 24. siječnja 2015. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na "6th European Blues Challengeu" u proljeće 2016. godine.

Poznati sudionici 6th Croatian Blues Challengea!

6CBCNakon što su prošla dva mjeseca od početka prijava, iskristalizirali su se sudionici ovogodišnjeg, šestog po redu Croatian Blues Challengea, koji će se održati u kod nas, u Bikers Beer Factoryju, od 5. do 7. studenog 2014.

U srijedu, 5. studenog, od šest prijavljenih u Solo/duo kategoriji, nastupit će Marko i Darko (Zagreb), Matija Halabarec (Zagreb), Nikola Borčić (Rovinj) te Zack Dust & Jura Geci iz Varaždina. Četvrtak je namijenjen za natjecanje u Band kategoriji, a od devet prijavljenih sastava, odabrani izvođači su "Bender" (Novska), "Blues Messenger" (Koprivnica), "In Roots" (Split), "Levonda Kids" (Vrbanj, otok Hvar), "Ohio Bend" (Virovitica) i "Rolin Humes" (Rijeka). U petak, 7. studenog, zaljubljenici u blues moći će uživati u nastupima pobjednika u svakoj kategoriji te posebnog gosta, prošlogodišnjeg pobjednika i putnika u Memphis - karlovačkog sastava Zamba.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu "Hrvatske blues snage" na krovnom svjetskom blues natjecanju - "31th International Blues Challengeu", koje će se od 20. do 24. siječnja 2015. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na "6th European Blues Challengeu" u proljeće 2016. godine. Da hrvatski bluzeri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su u proteklih pet godina dva od naših predstavnika (Sunnysiders, Delta Blues Gang) ušla u polufinale "International Blues Challengea" u Memphisu.

Udruga "Hrvatske blues snage" promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 300 koncerata, 5 "Zagreb International Blues Festivala", 5 "Croatian Blues Challengea", objavila 4 kompilacijska CD albuma, 6 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na "International Blues Challenge" te četiri puta u Berlin, Toulouse i Rigu na "European Blues Challenge". Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj saznajte na: http://www.croblues.com.

ULAZ NA SVE DANE CHALLENGEA JE BESPLATAN!

Srijeda, 5.11.2014. – Kategorija: SOLO/DUO
(Abecednim redom)
MARKO I DARKO (Zagreb)
MATIJA HALABAREC (Zagreb)
NIKOLA BORČIĆ (Rovinj)
ZACK DUST & JURA GECI (Varaždin)

Četvrtak, 6.11.2014. - Kategorija: GRUPA
(Abecednim redom)
BENDER (Novska)
BLUES MESSENGER (Koprivnica)
IN ROOTS (Split)
LEVONDA KIDS (Vrbanj, o. Hvar)
OHIO BEND (Virovitica)
ROLIN HUMES (Rijeka)

Petak, 7.11.2014: WINNERS & GUESTS
Sviraju pobjednici iz svake kategorije
+ specijalni gost: ZAMBA (Karlovac)

Stručni žiri ovogodišnjeg 6th CBC-a:
BORIS HREPIĆ – HREPA (predsjednik žirija), predsjednik Hrvatskih blues snaga, glazbenik, osnivač „Daleke obale“, trenutno kreativna snaga sastava „Davorin i Bogovići“ te „Sunnysiders“
MATIJA DEDIĆ, vrhunski pijanist, jazz kompozitor i aranžer, višestruki dobitnik diskografske nagrade Porin i izvođačke nagrade Status
STEVO VUČKOVIĆ – WOLFMAN, programski urednik Split Blues festivala, član glavnog odbora HGU, glazbenik, osnivač „Stividena“ i „Steve Wolfman Banda“
DRAGUTIN SMOKROVIĆ – SMOKVA, Porinom nagrađeni tonski snimatelj i producent, glazbenik, skriveni član „Majki“, član „Plave trave zaborava“
BORIS DUGI-NOVAČKI – ZAMBA, pobjednik prošlog Croatian Blues Challengea u kategoriji grupa i sudionik ovogodišnjeg 30th International Blues Challengea u Memphisu, lider i frontmen sastava ZAMBA


Stranica: 1 od 11 |  1 2 3 >  Last ›

Blues Aid
radio
Status CMC Piratstvo HDU Porin Spona kamo.hr
ERUS TURKI party Mega muzika Rockom protiv zlostavljanja top of the shops
Glazbena garaža Czech blues Glas*BA Little Pigeon's Forhill Blues Band Fender guitars Blues Destiny Records